24 Aralık 2013

Ev Ortamında Fotoğraf Stüdyosu Oluşturun..

sonsuz fon nasıl yapılır
Ev ortamında minik bir fotoğraf stüdyosu kurmak için çalışmalara başlayan emek sensin ekibi yapılması gerekenleri şu şekilde anlatmış. "Yapacağımız şey bir sonsuz fon oluşturmak, ve fotoğraflarınızın neredeyse profesyonel kalitede çıkması için oluşturduğumuz düzeneği doğru şekilde aydınlatmak.

Gereken Malzemeler

  • 2 adet 50cm x 50cm boyutunda kesilmiş tahta plaka
  • 2 adet L şeklinde çelik destek
  • 4 adet plastik ayak ve 4 adet kısa vida
  • 16 adet 8mm çapında vida, ve bunlara uygun 32 somun, 32 pul
  • Beyaz karton
sonsuz fon yapmak için gereken parçalar
Bunların dışında, sonsuz fonumuzu birleştirmek için tornavida, pense, ve bir matkaba ihtiyaç duyacağız.
Gereken malzemeleri, herhangi bir nalburdan, veya İkea, Bauhaus türü bir yapı marketten alabilirsiniz. Dilerseniz, bizim tasarladığımız bu düzeneği basitleştirebilirsiniz. Mutlaka aynı şekilde yapmanız gerekmiyor, ancak biz bu sistemi uzun ömürlü ve kullanılabilir olması için tasarladık.

1. Adım

Öncelikle yapmanız gereken iki tahta plakayı birbirine L şeklinde, birbiriyle dik açı oluşturacak şekilde birleştirmek. Birleştirme işleminden önce, ilk etapta iki tahta plakayı da matkap aracılığıyla ikişer köşesinden delmeniz gerekiyor. Açacağınız delikler L şeklindeki çelik desteklerin delikleri ile uyumlu olmalıdır. Bu çelik destekleri tahta plakanın üzerine yerleştirerek bir kalem ile deliklerin ortasını işaretleyin, ve daha sonra bu noktaları matkapla delin. Dilerseniz sizin için oluşturduğumuz diagramları kullanabilirsiniz. Alt plaka için tıklayınız. Üst plaka için tıklayınız.
sonsuz fon yerleşim

2. Adım

Yaptığınız düzeneği herhangi bir masaya koyup masanın çizilmemesini sağlamak için altına plastik ayaklar yerleştirmelisiniz. Bu ayakları L şeklinde çelik ayakları yerleştirmeden önce monte etmelisiniz. Daha önce deldiğimiz noktalara denk gelmeyecek şekilde tahtanın yatay plakasına yani L'nin alt kısmına plastik ayakları vidalamalısınız. Kullandığınız tahtanın sertliğine göre, bu ayakları matkap kullanmadan minik tahta vidası ve tornavida ile monte edebilirsiniz.Burda dikkat edeceğiniz nokta, kullandığınız vidanın tahta kalınlığından büyük olmamasıdır. (vidanın ucunun tahtanın ön tarafından çıkmaması için)
sonsuz fon plastik ayak montajı

3. Adım

L şeklindeki çelik destekler vidalar aracılığıyla köşelerinden delinmiş tahta parçalarına monte edilir. Vidayı deliğe yerleştirmeden önce pul(ortası delik yuvarlak), vidanın ucuna kadar getirilir. Daha sonra pulla birlikte vida delikten içeri geçirilir ve tahtanın öbür yüzüne geçmiş vidanın ucuna önce yine pul ve sonra somun sıkıştırılır. Vidayı sıkıştırırken dikkat edeceğiniz nokta ise tüm vidaları aynı oranda yavaş yavaş sıkıştırmanızdır. Tüm vidalar hepsi takılıncaya kadar çok sıkıştırılmamalı, gevşek bırakılmalıdır. Bu sayede vida, sağlam bir biçimde L şeklindeki destekler ile tahta plakaları birleştirmiş olur. Vidaları nasıl takacağınızı daha detaylı biçimde görmek için tıklayınız.
sonsuz fon montaj diagramı
Önce alt levhaya bu çelik destekleri monte edelim. Sağlam durduğundan emin olduktan sonra, üst levhayı monte edelim. Alt levha ile üst levha’nın farkı, alt levhanın deliklerinin kullanılan tahtanın kalınlığı kadar geriden delinmiş olmasıdır.
Montaj sonrası önden görünüme bakmak için tıklayınız. arkadan görünüme bakmak için tıklayınız.

4. Adım

Artık L şeklini alan tahta plakaların alt ve üst kenarlarına karton, herhangi bir yapıştırıcıyla (örneğin; çift taraflı bant) az gergin olacak ve kavis yapacak biçimde yapıştırılır. Bu az gergin pozisyon kartona eğim verir ve bu eğim önden çekilecek fotoğrafın arka planının sonsuz fon olmasını sağlar.
sonsuz fon montaj tamamlanmış görünüm

5. Adım

Tüm bu işlemler sonrasında stüdyonun tamamlanması için geriye sadece gerekli ışık kaynaklarının doğru yerlere konması kalıyor. Fotoğrafta çıkacak objenin belirgin çıkması, ışığı doygun ve orantılı almasına bağlıdır. Bunun için 3 adet ışık kaynağını oluşturduğunuz sonsuz fonun sağ, sol ve üstünden ışık verecek şekilde yerleştirmeniz gerekmektedir. Işık kaynaklarını fotoğrafını çekmek istediğiniz objenin etrafında gölge olmayacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Biz bunun için akrobat lambalar kullandık. Dilerseniz daha hesaplı ayaklı lambalar da kullanabilirsiniz, ancak lambaların ayarlanabilir olması gerekmektedir.
sonsuz fon kamera ve ışık
Ayrıca size tavsiyemiz, bu ışık kaynaklarında helezon biçiminde tasarruflu ampul kullanmanızdır. Standart lambalar çekeceğiniz objenin gerçek rengini vermez, fotoğraflarınız sarı çıkar."
sonsuz fon helezon ekonomik lamba

İşte bizim kurduğumuz düzeneğin bir fotoğrafı:

sonsuz fon fotoğraf

Hepimizin ihtiyacı olan bu bilgiler için emek sensin ekibine teşekkürü bir borç bilirim.

1 yorum :

  1. Birçok ebeveyn bebekleri ile ilk aylarından itibaren fotoğraf çekilmeye başlar ve bu fotoğrafların konsept fotoğraflar olmasını ister. Bebeklerin ve ebeveynlerinin fotoğrafının çekilmesi için ise bebek stüdyosu kullanılmaktadır. Fakat kullanılan bu bebek stüdyoları bebeklerin rahatlığına uygun ve ebeveynlerin bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanması gerekmektedir.

    YanıtlaSil